KEnnis

Je vindt op deze pagina nieuwsartikelen, heerlijke recepten en blogs. Alles natuurlijk met één centraal thema: desem! Hou je desem-KEnnis op peil en kom hier regelmatig eens terug…

Zout!?

Zout!?

Wat doet zout in het brood?
Welk soort moet je gebruiken en hoeveel mag er nou in zitten?

Lees meer
Zuurdesembrood zelf maken

Zuurdesembrood zelf maken

Daar gaan we dan! Aan de slag met de desemcultuur uit het vorige bericht, gemist? Of even terug kijken? Desem Starter Ervan uitgaande dat je direct doorgaat, of met een actieve starter, is het recept als volgt: We gaan een grote Batard of Boulé maken. Daarvoor hebben...

Lees meer
Jouw eigen Desem starten!

Jouw eigen Desem starten!

Wil je leren hoe je een zuurdesem starter maakt? Lees dan verder en laten we meteen aan de slag gaan! Om te beginnen raad ik je aan om de volgende benodigdheden in huis te halen: Een afsluitbare bak of pot van 500 ml 1 kg ongezoete bloem van de molen 0,5 kg ongezoet...

Lees meer
Zuurdesem, de vergeten combinatie van smaak en traditie!

Zuurdesem, de vergeten combinatie van smaak en traditie!

Zuurdesem is veel meer dan alleen een ingrediënt; het is een levend wezen dat met zijn eigen ritme danst, resulterend in unieke smaken en texturen in brood. Naast het bieden van een heerlijke culinaire ervaring, heeft zuurdesem ook gezondheidsvoordelen zoals een lagere glycemische index en bevordering van een gezonde darmflora. Het proces van zuurdesem maken vereist geduld en toewijding, maar de beloningen zijn het waard voor degenen die zich willen laten betoveren door de magie van ambachtelijk brood.

Lees meer