KEnnis
Je vindt op deze pagina nieuwsartikelen, heerlijke recepten en blogs. Alles natuurlijk met één centraal thema: desem! Hou je desem-KEnnis op peil en kom hier regelmatig eens terug…
Zout!?
Wat doet zout in het brood?
Welk soort moet je gebruiken en hoeveel mag er nou in zitten?
Desembrood maken
Daar gaan we dan! Aan de slag met de desemcultuur uit het vorige bericht, gemist? Of even terug kijken? Desem Starter Ervan uitgaande dat je direct doorgaat, of met een actieve starter, is het recept als volgt: We gaan een grote Batard of Boulé maken. Daarvoor hebben...
Jouw eigen Desem starten!
Nou daar gaan we dan, aan de slag met jouw eigen Desem! Allereerst raad ik aan om het volgende in huis te halen: -Bak of pot van 500 ML , afsluitbaar -1kg bloem van de molen, zonder toevoegingen! -0.5kg Roggemeel van de molen, ook zonder toevoegingen. -1 appel,...
Desem, wat is het ?
Nou.. Bloem en Water dat is het eigenlijk! Maar hoe werkt het ? Dat zit zo: overal bevinden zich zogenoemde "wilde" gisten. Tijdens mijn koksopleiding op de Rooi Pannen kregen wij ook les in "de reden waarom" dingen gebeuren tijdens het koken! Waarom kleeft pasta...